Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub praskę. Połączyć je z jajem i mąką, posolić i dokładnie wtrobić. Na oprószonej mąką stolnicy toczyć wałeczki grubości palca, lekko spłaszczyć, kroić ukośne kluski, wrzucać je do dużej ilości osolonego wrzątku. Gotować 2-3 mm, licząc od wypłynięcia kopytek na powierzchnię. Boczek i cebulkę pokroić w kostkę, usmażyć na patelni, ąz boczek będzie chrupki.Kopytka podawać ze skwarkami

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Kopytka - moje ulubione! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha ,az slinka leci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    świetny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    obiadek pierwsza klasa, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !