Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa grochówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 2 szklanki
boczek 30-40 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
marchewka 2 szt
pietruszka korzeń 1 szt
majeranek 2 łyzki
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
ziemniaki 5 szt
ziele amgielskie, czosnek
kości schabowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa grochówka

Groch namaczamy najlepiej na noc. Do garnka wkładamy kość i zalewamy ok. 2 litrami wody. Gdy się zagotuje dodajemy groch, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu.
Przysmażamy boczek, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i wrzucamy do zupy. Gotujemy na małym ogniu ok. godziny. Gdy groch będzie miękki dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pozostałe przprawy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.08.2012 08:08
Świetna zupka
ankaryba 16.03.2012 15:00
domowa najlepsza!!!
Ada-Gaba 12.01.2012 07:54
zupa to podstawa
Teresa19 05.11.2011 17:39
bardzo ją lubię
Renia1 11.10.2011 22:29
niezastapiona na rozgrzewke w chlodne dni
Tika4444 11.09.2011 18:04
pyszności
smakoszek 11.07.2011 12:02
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak