Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Merengi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 sztuk
cukier puder 25 dag
sól szczypta
aromat kilka kropel, smak dobrowolny

Przepis i sposób przygotowania na: Merengi

Ubić białka z solą na twarda pianę, potem dodawać stopniowo cukier puder. Uformować ciasteczka na blachę natłuszczoną i wysypaną mąką lub wyłożoną papierem i posypać z wierzchu cukrem pudrem. Piec w letnim piekarniku do zupełnego zasuszenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak