Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć. Podzielić na pół. Do jednej części dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć, a do drugiej mięso mielone i również podsmażyć. Mięso, cebulkę i jajko połaczyć z wcześniej podgotowanym ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotować kapustę. Wykroić środek, lekko sparzyć we wrzacej wodzie tak żeby można rozdzielić liście, lekko osolić. Następnie na liście nałożyć przygotowany farsz i zawinąć farsz w lisciu, ułożyć w rondlu i dusić do miekkości. Podawać z sosem pomidorowym

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja dziś akurat robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Karolek1

    Ehhh, uwielbiam gołąbki...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Super przepis i jakie ładne gołąbki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    super !
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Moje ulubione danie, super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    baardzo smaczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    oczywiście bardzo smaczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    dziś robiłam, wyszły pyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    gołąbki pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    u w i e l b i a m :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    gołąbki to moje ulubione danie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,moje ulubione !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię gołąbki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    główkę kapusty wystarczy przelać wrzątkiem czy trzeba gotować?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    @pacpaw ja wolę chwilkę poddusić kapustę, tak żeby liście lekko odchodziły. Ale każdy robi jak mu wygodnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne,robiłam wczoraj:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    mamowe gołąbki są zawsze najlepsze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy pomysł z tą kapustą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !