Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszenie kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 20 kg
marchew 3 kg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kiszenie kapusty

Kapustę poszatkować , posolić i pozostawić na kilka godz. . Marchewkę obrać , zetrzeć na grubym tarle. Kapustę wyciskać i po trochu przekładać do miski i mieszać z marchewką. Wyciskać sok, formować niewielkie kulki i wkładać dobrze ubijając do słoja. Przekładać warstwy liśćmi laurowymi. W taki sposób napełniać słoje. Najlepsze są duże ok 2 litry i więcej. Pozostawić w ciepłym miejscu ok 10 dni, dolewając wody. Po ukiszeniu zakręcić i wynieś do piwnicy lub w chłodniejsze miejsce. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marek6 01.09.2011 14:53
super
eduszo
eduszo 23.11.2010 21:04
A dlaczego daje się ją bez jej własnego soku?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak