Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kukurydza pasteryzowana

4.0
(24)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza(kolby) dowolna ilość
zalewa na litr wody
sól 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kukurydza pasteryzowana

do gotującej zalewy włożyć obrane kolby kukurydzy i gotować przez 4 min[ dłużej gotowana twardnieje ] wyłożyć wydłubać ziarna wkładać do słoików i zalać zalewą w której się gotowało pasteryzować przez 2 dni po 40 min używamy kukurydzy z miękkimi ziarnami jeszcze nie dojrzałymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.02.2014 23:28
też nigdy nie robiłam :-), ale trzeba spróbować:-)
matii6 11.09.2011 16:16
nigdy nie próbowałam robić,zawsze kupuję gotową,,
Joanna60 14.08.2011 11:45
fajne
Joanna60 14.08.2011 11:45
fajne
RenataZ-et 01.05.2011 23:06
podoba mi się ten pomysł!
Grazyna0211 10.04.2011 15:51
super
kome 23.03.2011 23:53
Warto zrobić samemu
misia53 16.01.2011 22:17
Kukliku, kukliku co masz w tym słoiku ? Kukurydzę dla mych dziatek ,bo witamin ma dostatek!
m1monika 25.12.2010 16:00
jak znalazł do sałatki :-)
accee 20.12.2010 22:47
mniam
Beata73 28.11.2010 15:51
super!
gacopierz23 18.11.2010 20:51
dobre
ElizaT 18.11.2010 11:01
hmm, ciekawe
traktorek 17.11.2010 15:18
trzeba spróbować
Justyna70 17.11.2010 07:29
super!
marta0906 16.11.2010 17:56
Świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak