Sposób przygotowania

Obrać wszystkie cebule, pokroić je w talarki. Rozgrzać w garnku olej i podsmażyć mięso mielone, stale mieszając. Dodać cebulę, całość dokładnie wymieszać i podsmażyć razem.

Pomidory podzielić w puszce na mniejsze kawałki. Wlać razem z sokiem do garnka z mięsem i cebulą i przemieszać. Dodać bulion, a następnie całość doprawić do smaku solą, białym pieprzem, kminkiem i słodką papryką. Gotować przez 30 minut na średnim ogniu pod przykryciem.

Pęczek dymki dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić na małe kawałki. Dodać do zupy 5 minut przed końcem gotowania.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !