Sposób przygotowania

Ciasto:
300g margaryny
200g cukru
1 jajko
2 żółtka
400g mąki
100g mielonych migdałów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Krem:
400g kwaśnej gęstej śmietany
300g twarogu śmietankowego
1 paczka budyniu śmietankowego 40g.
80g cukru
3 jajka
500g jagód

Ciasto:
Miękki tłuszcz starannie zagnieść z cukrem, jajkiem, żółtka, mąką ,mielonymi migdałami,proszkiem do pieczenia,szczyptą soli.
Około 3/4 ciasta kruchego przełożyć do tortownicy o średnicy 26cm,wyłożonej papierem do pieczenia.

Krem:
Kwaśną śmietanę.twaróg śmietankowy utrzeć na gładką masę z 3 jajkami,80g cukru i budyniem.
Dodać 2/3 jagód.Wlać krem.Po30 minutach pieczenia wyjąc ciasto z piekarnika posypać wierzch kruszonką i jagodami.
Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.Na koniec posypać cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia 1750C
Czas pieczenia: 60 minut

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    jak duża jagodzianka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super wygląda. Aż chciałoby się zjeść.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetne ciacho!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    super, lubię jagody
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności jagódkowe..
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super ciasto
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    musi byc pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    niebo w gębie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !