Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale z ciastem półfrancuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 15 dag
margaryna w kostce 2
śmietana kwaśna 1 szklanka
cukier 1
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale z ciastem półfrancuskim

W dużej misce łączymy wszystkie składniki (margarynę można pokroić na mniejsze kostki) i zgniatamy ciasto. Dobrze ugniecione ciasto rozwałkowujemy i dzielimy na trójkąty. Nadziewamy ulubionym dżemem (ja użyłem z czarnej porzeczki), zawijamy i pieczemy w temp. 190-200°C, aż będą miały złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 01.09.2011 21:02
Pycha!
ben-ka 19.06.2011 09:46
Są bardzo apetyczne.
misia53 27.11.2010 13:27
Rogalik rumiany , jakże zachwalany...
Malinka 18.11.2010 09:37
Uwielbiam takie rogaliki, mniam!
Grażyna13 17.11.2010 11:53
Bardzo udane :)
Natalia/tubisiek 17.11.2010 09:20
pięknie wyrośnięte :)
MAR3STA 16.11.2010 18:10
ale pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak