Sposób przygotowania

Spód i brzegi tortownicy wyłożyć biszkoptami (część pokrusz na spód).Żelatynę zalać niewielką ilością wody,odstawić na kilka minut,aby spęczniała.Następnie mieszając,podgrzewać na małym ogniu,aż się rozpuści.Cukier puder utrzeć z jogurtem oraz zapachem.Rozmieszać z żelatyną.Wstawić do lodówki.Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.Dodać do tężejącego jogurtu.Następnie dosypać posiekane owoce kandyzowane,wymieszać.Masę wlać do tortownicy z biszkoptami,wyrównać powierzchnię.Schładzać przez ok.20min,aby masa dobrze stężała.Przed podaniem torcik wyjąć z tortownicy.Wierzch ciasta dekoracyjnie posypać pokruszonymi bezami i wisienkami koktajlowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !