Sposób przygotowania

Ciasto Margarynę siekamy z mąką. Żółtka mieszamy ze śmietaną, dodajemy szczyptę soli, wlewamy do mąki i siekamy nożem na koniec zagniatamy. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Ciasto wałkujemy na cienko i kroimy długie paski, zawijamy na metalowe rurki. Wierz smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w temp. 200 stopni, przez 15minut
Upieczone, zimne rurki uzupełniamy kremem.

Krem: Wodę z cukrem gotujemy do rozpuszczenia pod przykryciem . Pod koniec gotowania dodajemy ocet. Białka ubijamy na sztywno,najlepiej w metalowej misce. Gorący syrop wlewamy powoli do białek i ubijamy na parze(garnek z gorącą wodą, woda musi lekko się gotować)na sztywny puszysty krem.. Na konie dodajemy kwasek cytrynowy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka :)))
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smakowicie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    Prześliczne i pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Rurki kuszą ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    one są pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !