Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z cebulą w occie balsamicznym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4
ocet balsamiczny 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z cebulą w occie balsamicznym

Cebulę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Polewamy octem balsamicznym, posypujemy pieprzem, mieszamy i odstawiamy. Następnie pomidory kroimy w plasterki (mogą też być półplasterki) i układamy na talerzu. Posypujemy solą ziołową, następnie na wierzch łyżką nakładamy cebulkę i kładziemy na każdy z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 21.10.2012 22:19
Ocet balsamiczny to jeden z produktów, które "odkryłam" dzięki tej stronce i bardzo go polubiłam. Tak podane pomidorki z pewnością by mi smakowały.
Barbara/zuza22_85 29.04.2012 12:23
dobre
BernadettaP 08.01.2012 21:05
Proste i pyszne :)
SylwiaMagdaSabin 24.10.2011 21:05
super
ben-ka 02.02.2011 14:36
Takie pomidory wcina mój facet ...miska to dla nie go pestka:)
anja3107 28.11.2010 14:10
dobra i zdrowa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak