Przepis i sposób przygotowania na: Okrągło z truskawkami i mango
Piekarnik nagrzej do 180* stopni.
Blachę o wymiarach 24x30cm lub 20x36 cm wyłóż papierem do pieczenia i natłuść arkusz olejem. Przelej ciasto i piecz przez 12-15 minut, aż będzie złote.
2. Ciepłe ciasto oprósz cukrem pudrem, brzegi podważ nożem, połóż na biszkopcie kawałek papieru do pieczenia, odwróć blachę do góry dnem. Zroluj ciasto razem z papierem i odstaw, żeby wystygło. Biszkopt może się połamać, jeśli będzie rolowany po wystudzeniu.
3. Mascarpone wymieszaj z jogurtem i cukrem. Obrane mago oraz truskawki pokrój na małe kawałki, dodaj do masy. Wszystko delikatnie wymieszaj. Rozwiń roladę, usuń papier do pieczenia, grubo posmaruj biszkopt masą i ponownie zwiń. Posyp ciasto cukrem pudrem.
Masę do rolady można zrobić także z bitej śmietany. Trzeba ubić około 250ml śmietany kremowej z 2 łyżkami cukru pudru i wymieszać z owocami.
Warto też użyć: kiwi, malin, brzoskwiń, moreli, porzeczek w różnych połączeniach.