Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki z fasoli jaś

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
jajko 2-3 sztuki
pietruszka zielona 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rurki z fasoli jaś

Fasolę namaczamy na noc w wodzie rano obieramy ze skórki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i ugniatamy lub miksujemy. dodajemy sól i pieprz i pietruszkę drobno posiekaną. Mieszamy formujemy rurki dł 2-3 cm. Obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor w oleju.
Doskonałe jako dodatek do mies i sałatek zamiast ziemniaków lub jako przekąska

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak