Sposób przygotowania

Cukier, mleko i cukier waniliowy gotujemy na wolnym ogniu przez ok 2-3 godziny do powstania dość gęstej masy o karmelowym kolorze. Dodajemy masło, mieszamy do jego całkowitego rozpuszczenia i przekłądamy wafle. Po przełożeniu zawijamy w folię i dociskamy garnkiem z wodą. Zostawiamy na jakiś czas, aby warstwy się skleiły. Masy wystarcza na przełożenie jednej sporej paczki wafli. Możemy urozmaicić wafle robiąc warstwę dżemu lib czekolady. Są bardzo słodkie i idealne do kawy. NAjl

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię takie wafle
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    proste i smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Allice

    pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !