Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SWOISKI SMALEC

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowa słonina 1 kg
cebula biała 2
ząbki czosnku 1-2
sól do smaku
świeżo , grubo zmielony pieprz
Majeranek suszony Prymat
jabłko 1 szt. (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: SWOISKI SMALEC

Słoninę pokrój w drobną kostkę lub zmiel w maszynce, włóż do rondla, stop na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Cebulę i jabłko obierz, pokrój w kostkę, dodaj do słoniny, kiedy skwarki zaczną w niej pływać, dodaj przyprawy. Trzymaj jeszcze trochę na ogniu, zdejmij i zlej do słoiczków i zakręć.
przepyszny z chlebem i kiszonym ogórkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 10.10.2011 21:00
lubie
Joanna108
Joanna108 17.11.2010 14:08
Taki smalec jest z pewnością pyszny, ale ja nie lubię zapachu topiącej się słoniny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak