Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w czekoladzie czarno-białej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tabliczna czekolady mlecznej 1
tabliczka czekolady bialej 1

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w czekoladzie czarno-białej

W jednym rondelku rozpuszczamy białą czekoladę a w drugim mleczną czekoladę. Czekolady należy dokładnie rozpuścić. Następnie odstawiamy rondelki tak by czekolady trochę przestygły (by były ciepłe ale nie gorące!).
Jak czekolady troszkę przestygną to polewamy nimi całe,obrane ze skórki banany tak by były dwukolorowe i by były cale zakryte czekoladami. Proponuję polewać je w „zebrę” by wyglądało to fantazyjnie i bardziej zachęcająco.
Banany nadają się od razu do spożycia.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.07.2012 21:13
świetny zestaw
jeta72 05.07.2012 23:26
pyszności
KasiaK90 11.06.2012 07:53
palce lizać
ewaa 09.06.2012 22:23
super
joanna43 08.06.2012 07:56
konkretny deser
Dorota59 28.05.2012 19:48
extra
kamyk 25.05.2012 21:22
fajne
Joanna108
Joanna108 22.05.2012 21:55
super
Dorian 20.05.2012 10:23
pycha
gacopierz23 10.04.2012 00:23
smaczne
Ewelina38 27.03.2012 18:42
ciekawy pomysł, nigdy nie jadłam tak przyrządzonych bananów
Wafelek2601 21.03.2012 10:43
fajny przepis
olkaaa 13.03.2012 07:46
extra
marzenciak1985 06.03.2012 10:25
mniam:) szkoda ze zdjęcia nie ma:(
Kas2 05.03.2012 10:20
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak