Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z Bobem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
mięso 50 dag
bub suszony 10 dag
cebula
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z Bobem

Bób umyć i namoczyć na 8-9 godz. Gotować w tej samej wodzie, w której był moczony (2,5 I). Dodać mięso, po 30 min odszumować i dodać odciśniętą z soku kapustę oraz cebulę i sól. Gotować na wolnym ogniu jeszcze ok. 40 min. Jest to bardzo pożywna i kaloryczna potrawa jednogarnkowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak