Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z kukurydzą do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka Kotlin 1 słoik
Kukurydza z Puszki 1/2 puszki
śmietana 18 proc 3 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z kukurydzą do obiadu

Kukurydzę osączamy, wrzucamy do garnka, dodajemy pół szklanki wody i dusimy bez przykrycia do czasu aż woda wyparuje, następnie dodajemy masło i smażymy przez 5 minut. MArchewkę osączamy i dodajemy do kukurydzy, zagotowujemy, dodajemy śmietanę i dokłądnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy gorące do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 04.02.2012 17:11
Z groszkiem marchewkę jadłam, ale z kukurydzą muszę spróbować!
Zoso 24.11.2011 20:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak