Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 2-3 sztuki
jajko 1 sztuka
cukier do posypania
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z jabłkiem

1. Jabłka umyć, obrać, pokroić w kosteczkę. Dodać cynamon (jak ktoś lubi) - ok 2 łyżeczek

2. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, pokroić na 8 równych części.

3. Na każdej części kłaść po 2 - 3 łyżeczki jabłek. Nie za dużo żeby łatwo można było skleić brzegi.

4. Posklejane ciastka kładziemy na blachę, nacinamy nożem lub nakłuwamy widelcem.

5. Rozkłócamy jajko, smarujemy nim ciastka.

6. Posypujemy ciasta cukrem.

7. Tak przygotowane ciastka wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika. Pieczemy ok 20 minut do zbrązowienia.

Z podanej porcji wychodzi 8 ciastek. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.04.2013 10:05
podobają mi się
eliza135 15.11.2012 20:37
ekstra
iwona332 22.08.2011 11:53
super
jolaxa 07.06.2011 23:36
super
adam1f 24.05.2011 00:10
pycha
Smakosz6 09.05.2011 10:49
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Olaa 12.02.2011 22:05
uwilebiam
novita23 26.01.2011 22:11
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak