Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z dzikim ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola filety 2 szt.
ryż brązowy 100 g
ryż dziki 50 g
natka pietruszki 1/2 pęczka
cytryna 1/2 szt.
sos chili
panierka sezamowa
bazylia 8 listków
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z dzikim ryżem

Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy posiekaną natką pietruszki i pieprzem. Na każdy filet kładziemy porwane listki bazyli i rozgniecine jagody jałowca. Pozostawiamy na 30 min. w chłodnym miejscu. Następnie obtaczamy w panierce i smażymy na oleju. Usmażone filety możemy skropic sosem chili. Podajemy z ugotowanym ryżem i surówką z białej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak