Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach na półmiękko. Studzimy, obieramy, kroimy w większą kostkę. Cebulę kroimy na krążki. Porcję ziemniaków i cebuli układamy na natłuszczonej foli aluminiowej. Posypujemy solą ,pieprzem i tymiankiem, skrapiamy olejem. Kładziemy na ruszcie pieczemy aż zaczną się rumienić. W czasie pieczenia warzywa co jakiś czas delikatnie mieszamy. Obok na ruszcie kładziemy kaszankę. Pieczemy ją około 8 min., co jakiś czas obracając i polewając winem. Podajemy razem z warzywami.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    świetne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !