Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
zielony pieprz marynowany 20 ziarenek
seler naciowy 4 gałązki
por 1/2 sztuki
marchew 2 sztuki
lazur 100 g
camembert 100 g
papryczka chili 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sok pomidorowy
kaszka kukurydziana 1 łyżka
chili do smaku
oliwa
sól, pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
parmezan starty
oliwki zielone 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne spaghetti

Pora pokroić w półplastry i podsmażyć w garnku z dodatkiem oliwy, dodać selera pokroionego w plasterki i marchewkę startą na tarce. Poddusić chwilkę i dodac czosnek pokrojony w plasterki i papryczkę chili pokrojoną w plasterki.
Pomidory w puszcze rozdrobnić za pomocą blendera, dodać kaszkę kukurydzianą, dokładnie wymieszac i wlać do garnka z warzywami.
Dorzucić oliwki pokrojone w plasterki i marynowany zielony pieprz. Doprawić do smaku solą, pieprzem, chili, suszonymi ziołami. Na koniec wrzucić lazura i camemberta i jak się rozpuszczą dolać soku pomidorowego, tak, żeby sos miał odpowiednią konsystencję. Dorzucić posiekane listki bazylii.
Makaron ugotować na półtwardo i podawać polany sosem z potartym parmezanem na wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 29.01.2012 14:40
Sporo ró?nych serów, ale efekt powalaj?cy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak