Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadele Z Polędwicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 25 dag
polędwica wieprzowa 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
cebula 1 szt
jajko
olej do smażenia
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadele Z Polędwicy

Obie polędwice z cebulą zemleć w maszynce, dodać tartą bułkę, jajko, sól, pieprz i kilka łyżek zimnej wody. Masę dobrze wyrobić rękoma. Tłuszcz rozgrzać mocno na patelni, masę kłaść łyżką, formując grube placki; smażyć je na rumiano z obu stron. Podawać wprost z patelni z frytkami lub purée ziemniaczanym oraz zieloną sałatą lub innymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak