Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Selerowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 15 dag
śmietana 1\\4 szkl
seler naciowy 2 listki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Selerowy

Seler umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać, włożyć do wrzącej, osolonej wody, ugotować do miękkości, przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać ze śmietanką, zagrzać, wymieszać z zieleniną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do potraw z ryb i jajek, a takie do niektórych warzyw gotowanych, np. papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 06.08.2011 20:43
musi być pyszne, zwłaszcza że bardzo lubię seler

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak