Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gicz Cielęca Duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gicz cielęca 1 kg
cebula 30 dag
czosnek ząbki 4
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gicz Cielęca Duszona

Gicze oczyścić, umyć, osuszyć, opiec na grillu lub na patelni do smażenia bez tłuszczu, lekko rumieniąc ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, posolić, oprószyć pieprzem, podlać wrzącą wodą. Dusić na małym ogniu pod przykryciem z dodatkiem posiekanego czosnku. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać drobno, dodać do mięsa. Udusić do miękkości, w miarę potrzeby skrapiając wodą. Gicze przekrajać na połówki usuwając kości. Sos przetrzeć lub zmiksować, zagrzać. Mięso ułożyć na półmisku, polać sosem. Podawać z ziemniakami z wody (1-2 sztuki na porcję) i z surówką z marchwi i chrzanu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak