Sposób przygotowania

Paprykę kroję w kostkę. Wrzucam na patelnię, na oliwę i podsmażam.Jak będzie szklista to dodaję mięso mielone i przyprawy. Smażę, aż mięso będzie ciemneZ mąki, jajka, wody, gałki muszkatołowej i soli zagniatam ciasto.Wałkuję dość cienko i szklanką wycinam kółka.Na każde kółeczko kładę farsz, sklejam brzegi i robię falbanki.Wrzucam do gotującej i osolonej wody i gotuję kilka minut (ok. 5) od ponownego zawrzenia. Podaje posypane natką. Gotowe, smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Pyszne ;) Tylko ja zrobiłam bez gałki i pozwoliłam sobie dodać zdjęcie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !