Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do bulionu. Dodać listek laurowy i zagotować. Do gotującej się zupy dodać obrane pokrojone ziemniaki i gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wyrzucić listek laurowy, ostudzić zupę. Dodać imbir i wszystko razem zmielić za pomoca blendrea. Podgzrać powstały krem i doprawic do smaku pieprzem i solą.
Podawać z natką pietruszki i groszkiem ptysiowym

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Aromatyczna ,pyszna zupka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    Bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewelacja !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !