Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo.
W kieliszku do jajka kładziemy listki sałaty (ja dziś zrobiłam wnukom z gotowaną włoską kapustą) wstawiamy ugotowane jajko tak, aby wystawała sałatowa/kapuściana broda.
Nakładamy czapeczkę zrobioną z połówki wydrążonego pomidora, śliwki, czy innego owocu bądź warzywa (ogórek).
Nacinamy jajko i przymocowujemy nosek (papryka konserwowa) oraz oczy z pieprzu ( ja dziś oczka zrobiłam z sosu śliwkowego).
Robimy buzię z 1/2 talarka ugotowanej marchewki, a wąsy z sałaty (dziś Koszałek jest bez wąsów).
Kromki chleba zrumieniamy w opiekaczu.
Smarujemy ją masłem, przykrywamy listkiem sałaty i rozsmarowujemy serek. Kanapkę możemy dodatkowo udekorować posiekanym plasterkiem pomidorka, posiekaną rzodkiewką itd.

Jajko i serek dadzą maluchowi energię, aż do obiadu, a warzywa - dostarczą mu moc witamin

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Wygląda świetnie, szczególnie dzieci będzie łatwo skusić.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajnie wy
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    super, w sam raz dla mojego synusia
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ale super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !