Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada korzenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada biała 5 dag
czekolada gorzka 2 tabliczki
mleko 1\\2 szkl
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 2 łyżki
kakao 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada korzenna

Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Kakao, cynamon i goździki rozprowadzić w 4 łyżkach mleka, następnie całośc wlac do reszty mleka, zagotować. 6 łyżek płynu wymieszac z koglem - moglem na gładką masę, a następnie, mieszając, powolutku dodawac kakao.
W dwóch osobnych garnach rozpuścić na parze czekoladę gorzką i białą. Do ciemnej czekolady stopniowo dolewać sos kakaowo - żółtkowy. Całość podgrzać [ nie gotować]. Rozlać do filiżanek i polać w wzorek rozpuszczoną białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak