Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 1 l
brzoskwinie 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniówka

Brzoskwinie dokładnie umyć, przepołowić i usunąć pestki, pokroić na kawałki. Następnie układamy warstwami kawałki brzoskwiń w dużym słoju na przemian przesupująć cukrem. Zalewamy wódką, i szczelnie zamykamy. Odstawiamy na co najmniej 3 miesiące do zaciemnionego pomieszczenia. Po upływie tego czsu rozlewamy do butelek i szczelkie korkujemy ewentualnie zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak