Sposób przygotowania

Grzane wino przygotować z przyprawami, ostudzić do temperatury pokojowej.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Masło, cukier, cukier waniliowy, jajka wraz z mąką połączyć razem. Na koniec wlać grzane wino, po czym wyrabiać na jednolitą masę. Pod koniec mieszania dodać wiórki czekoladowe i wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temp. 200˚C przez ok 25 minut.

Ciasto można polukrować w całości, jednak będzie wtedy bardzo słodkie.

Gdy ciasto ostygnie pokroić w kostki ok. 3x5cm lub wg uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie jadłam nigdy takich ciasteczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    ciekawe czy mozna po tym prowadzić auto?;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    Myślę że można ;) Wino daje tylko zabarwienie ciasta, a % wyparują w czasie pieczenia :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !