Sposób przygotowania

Jajka w całości ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowego na sztywną masę. Zdjąć z kąpieli. Kolejne składniki dodawać do masy i mieszać drewnianą łyżką: imbir, sól, przesianą mąkę tortową z proszkiem do pieczenia, następnie przesiane kakao, przesianą mąkę ziemniaczaną a na koniec dodać roztopione i jeszcze ciepłe masło.

Wskazówka: masło nie może być chłodniejsze lub bardzo gorące, najlepiej gdyby miało zbliżoną temperaturę do ubitej masy po wyjęciu z wrzącej kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać.
Przelać do foremki natłuszczonej i posypanej bułką tartą.
Piec ok. 60-70 minut w temp. 170˚C do suchego patyczka. Zachowywać się jak przy biszkopcie – nie otwierać za wcześnie pieca.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności do kawki....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !