Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rubinowe carpaccio z buraczków :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 3 sztuki
sok z buraków 1/4 szklanki
miód 1 pełna łyżka
sos sojowy jasny 3 łyzeczki
pieprz kolorowy - do smaku
olej z pestek winogron 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rubinowe carpaccio z buraczków :

Zrobić marynatę - sok z buraków , miód , sos sojowy i pieprz gotować tak długo na małym gazie aż zmniejszy objętość o połowę .
Buraczki ugotować do miękkości . Ostudzić . Obrać .Obieraczką do warzyw pokroić na cieniutkie plasterki ( jak na carpaccio ) .Zmieszać marynatę z olejem i zalać zaprawą buraczki . Zostawić na 15 minut . Odcedzić . Ułożyć plasterki z buraczków ozdobnie - lekko skropić marynatą , posypać natką pietruszki.
Można podawać jako dodatek do II dań lub przekąskę z serami , pikli itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 19.07.2012 08:36
fajne
FAFIK 29.06.2011 22:17
Super
caroline1983 02.05.2011 18:51
Pięknie podane
eduszo
eduszo 19.11.2010 10:27
Bardzo fajne i smaczne,już cos takiego robiłem na przystawke.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak