Sposób przygotowania

Zrobić marynatę - sok z buraków , miód , sos sojowy i pieprz gotować tak długo na małym gazie aż zmniejszy objętość o połowę .
Buraczki ugotować do miękkości . Ostudzić . Obrać .Obieraczką do warzyw pokroić na cieniutkie plasterki ( jak na carpaccio ) .Zmieszać marynatę z olejem i zalać zaprawą buraczki . Zostawić na 15 minut . Odcedzić . Ułożyć plasterki z buraczków ozdobnie - lekko skropić marynatą , posypać natką pietruszki.
Można podawać jako dodatek do II dań lub przekąskę z serami , pikli itp.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajne i smaczne,już cos takiego robiłem na przystawke.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !