Sposób przygotowania

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy chwilę, dodajemy mąki, majonez, kucharka i żółty ser starty na tarce. składniki ciasta dokładnie mieszamy( powinno być trochę gęściejsze niż to na naleśniki).
Do ciasta wrzucamy kawałki kurczaka dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 30 minut.
na patelni z rozgrzanym olejem formujemy placki i smażymy z obu stron na złoty kolor

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    można dodać posiekaną natkę pietruszki, wtedy mają inny smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    fajny pomysł i na prawdę warto je zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !