Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na białej kiełbasie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas na żur 0,5 litra
marchewka i pietruszka po 1
grzybki suszone 2-3
biała kiełbasa 0,5 kg
sól do smaku
cebula
ząbek czosnku
seler kawałek
Majeranek suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na białej kiełbasie

Obrane warzywa zalać 1,5 l wody, dodać przyprawy, wcześniej namoczone grzybki i gotować około 40 minut. Wyjąć warzywa, wlać kwas mieszając, aby się nie zrobiły grudki .
Białą kiełbasę ugotować w żurku, dodać podsmażoną, posiekaną cebulkę, wsypać szczyptę majeranku.
Na każdy talerz włóż porcję kiełbasy( można ją podsmażyć), zalać żurkiem i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak