Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z mandarynką II :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 3 sztuki ( słodkie )
natka pietruszki 2 łyżki ( pokrojona )
pieprz kolorowy - do smaklu ( grubo zmielony )
olej z pestek winogron 4 łyżki
miód pomarańczowy 1/2 łyżeczki
cebula czerwona 1 sztuka ( mała )
kapusta kiszona 30 dag ( mało kwaśnej )

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z mandarynką II :

Bardzo mi odpowiada zestawienie smaku kapust kiszonej ( takiej delikatnie ukiszonej ) ze słodyczą mandarynek.
Odcisnąć kapustę z soku ( jak jest za kwaśna to lekko przepłukać ).Mandarynki pokroić w kawałki, a cebulę w piórka .Wymieszać kapustę, cebulę , mandarynki, natkę pietruszki .Miód rozetrzeć w oleju i polać kapustę. Zamieszać. Doprawić do smaku grubo mielonym kolorowym pieprzem.
Oczywiście można użyć również innego delikatnego miodu - dałam pomarańczowy bo jest w tej samej tonacji smakowej co mandarynki i zwyczajnie po prostu był w domu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 09.10.2011 19:46
super
Misiabe 08.01.2011 15:26
Takiej kapustki jeszcze nie próbowałam, a wygląda smakowicie!
Henryka2 31.12.2010 21:54
Smaczna para!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak