Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚNIEŻYNKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
jaja 6 SZT
cukru 25 dag
mąki 20 dag
amoniak 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
orzechów mielonych 1/3 szkl
masa
galaretki czerwone 2 szt
galaretka cytrynowa 2 szt
śnieżki 4 szt
majeranek szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ŚNIEŻYNKA

CIASTO;
MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM, ŻÓŁTKAMI, MĄKĄ, PROSZEK I AMONIAK, BIAŁKA UBIĆ I POŁĄCZYĆ Z CIASTEM, CIASTO PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI
1-CIASTO ŻÓŁTE, 2 -DODAĆ ORZECHY, 3 -DODAĆ KAKAO, PIEC OSOBNO
MASĘ;
ŚMIEŻKI 2 UBIĆ W 1 SZKLANCE MLEKA A GALARETKI CZERWONE 2 ROZPUŚCIĆ W 1 SZKL WODY, I TĘŻĄCĄ GALARETKĘ DODAĆ DO ŚMIETANKI WYLAĆ NA ŻÓŁTE CIASTONA TO CIASTO Z ORZECHAMI,UBIĆ ŚNIEŻKĘ TAK SAMO TYLKO Z CYTRYNOWYMI GALETKAMI I NA TO CIASTO Z KAKAOWE I NA WIERZCH POLAĆ POLEWĄ

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 16.11.2010 19:51
fajny przepis
Małgorzata113 16.11.2010 08:00
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak