Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta jabłkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostka
mąka 1 1/2 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 3 sztuki
sól szczypta
cynamon 1 łyżeczka
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowa

Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, rozwałkować je lub rozpłaszczyć palcami i wylepić nim dno formy, a na bokach zrobić rant. Piec kilkanaście minut, aż tarta nabierze złotego koloru. Wierzch tarty obłożyć jabłkami, posypać cynamonem i przykryć paseczkami ciasta w kratkę. Piec w temp 180-200°C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina43
Ewelina43 24.11.2010 15:58
super
Iwusia 16.11.2010 00:04
ale mi zapachniało :))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak