Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
wiśni mrożonych 1 szkl
czereśni mrożonych 0,5 szkl
śmietanki do zup 4 łyżki
cukru waniliowego 1 łyżka
cukru 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa

Wiśnie i czereśnie rozmrozić,włożyć do garnka zalać 2 litrami wody,zagotować,doprawić cukrem trzcinowym - gotować 10min.

Jabłka obrać ze skórek,wyciąć gniazda i pokroić w kostkę,dodać do gotujących się wiśni i czereśni - gotować 8-10min.Dodać śmietankę,dokładnie mieszając,by nie powstały grudki,doprawić cukrem waniliowym i wyłączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak