Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebuś opiekany z szynką i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
szynka 2 plasterki
tłuszcz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ser gouda 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebuś opiekany z szynką i serem

Chleb okrawamy ze skórek, można dodać jakiś kształt za pomocą foremki lub za pomocą szklanki okrągły. Z szynki i sera również wykrawamy odpowiedni kształt. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz a następnie opiekamy nasz chleb, co jakiś czas przewracając. Przyprawiamy do smaku, a następnie dodajemy szynkę i ser. Patelnię przykrywamy pokrywką i czekamy, aż ser się rozpuści, smażąc na małym ogniu. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.11.2013 09:45
lubię taki
natalia.doradca 12.11.2013 19:54
fajnie smakuje taki opiekany
RenataZ-et 15.06.2012 17:09
pycha
ilka_86 12.03.2012 19:23
pyszny
madagaskar 29.12.2010 07:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak