Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z pulpecikami wieprzowo-drobiowymi Wersja II

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 g
mielone mięso wieprzowe 15 dag
mielone mięso drobiowe 15 dag
jajko
cebula
pomidory z puszki
koncentrat pomidorowy
ząbek czosnku 2
suszone oregano
sól
pieprz
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z pulpecikami wieprzowo-drobiowymi Wersja II

Makaron ugotować al dente. Do mięsa dodać jajko, drobno posiekaną cebulę, posiekane świeże listki bazylii i nieco bułki tartej, dokładnie wymieszać, uformować niewielkie pulpeciki i włożyć je do garnka z niewielką ilością gotującej się wody, gotować dopóki nie zrobią się miękkie. Następnie dodać do nich pomidory z puszki, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wszystkie zioła i przyprawy (do smaku) oraz odrobinę oliwy z oliwek. Zagotować. Jeśli sos nie będzie wystarczająco gęsty, zagęścić go koncentratem pomidorowym. Gotowym sosem polać makaron, posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 15.12.2011 23:00
ciekawy przepis
maciek7 02.08.2011 17:39
pycha
pacpaw 19.11.2010 09:58
sam już nie wiem, która wersja lepsza
MAR3STA 17.11.2010 11:01
przepyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak