Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie czekoladowo-wiśniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
tabliczka gorzkiej czekolady 0,5
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie czekoladowo-wiśniowe

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Wiśnie rozmrozić i osączyć. Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka, dolać odrobinę mleka i rozpuścić na małym ogniu - czekolada powinna być gęsta. Każdy kwadrat ciasta posmarować roztopioną czekoladą tak, aby brzegi pozostały czyste i można było je bez problemu skleić. Na środek położyć kilka wiśni, ciasto złożyć i dokładnie skleić. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

byMJ 09.09.2011 13:40
smaczne
ziutula
ziutula 02.06.2011 09:28
pyszne słodkości do kawusi....
MAR3STA 17.11.2010 11:03
uwielbiam ciasto francuskie a twój pomysł ciastek z czekoladą i wisniami po prostu rewelacja:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak