Sposób przygotowania

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Wiśnie rozmrozić i osączyć. Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka, dolać odrobinę mleka i rozpuścić na małym ogniu - czekolada powinna być gęsta. Każdy kwadrat ciasta posmarować roztopioną czekoladą tak, aby brzegi pozostały czyste i można było je bez problemu skleić. Na środek położyć kilka wiśni, ciasto złożyć i dokładnie skleić. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. do zrumienienia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam ciasto francuskie a twój pomysł ciastek z czekoladą i wisniami po prostu rewelacja:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne słodkości do kawusi....
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !