Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pulpetami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa drobiowego 500 g
jajko 2
ząbki czosnku 2
ziemniaki 3
marchewki 2
makaronu drobnego 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pulpetami

Mięso zmielić drobno,doprawić zgniecionym czosnkiem,solą i pieprzem,dodać jajka i wyrobić jednolity gęsty farsz - wstawić do lodówki na godzinę,wtedy łatwiej się formuje.

Zagotować 3l wody,dodać bulionetkę,włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaczki,obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę - gotować 20min.

Makaron ugotować osobno,według wskazań na opakowaniu,skracając czas gotowania o połowe,odcedzić,dodać do zupki i gotować jeszcze 3min.

Namoczyć delikatnie ręce i formować z farszu małe kuleczki,czas od czasu nawilżać wodą dłonie,wtedy farsz się nie klei do rąk i ladnie się kształtuje - wkaładać do gotującej się zupy,pogotowac 7- 10min.doprawić o smaku solą i pieprzem,dodać natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.01.2013 08:26
lubię
adam1f 26.04.2011 00:50
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak