Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
tabliczka czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z czekoladą

Gotowe ciasto francuskie kroimy na małe kwadraciki, na każdym kładziemy kostkę lub dwie (zależy jak duże kwadraciki wycięliśmy) czekolady mlecznej lub gorzkiej - bez żadnego nadzienia. Ciasto złożyć w trójkąt, ściśle i dokładnie skleić, żeby czekolada nie wypływała podczas pieczenia. Piec w temperaturze 200 st. dopóki ciasteczka się nie zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 04.02.2012 20:08
super deser
Jaheira11 15.07.2011 23:29
ale apetyczne...
maciek7 13.07.2011 21:44
pyszne
Angelika10 03.05.2011 01:04
Smakowicie wygląda
iza15 02.03.2011 09:05
uwielbiam ciaasto ferancuskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak