Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 450 g
cukier 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
mleko 1 1/2 szklanka
czekolada deserowa 15 dkg
jajko 3 szt
masło 3/4 kostki
czekoladowe łezki
dżem 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowe

Czekoladę posiekać i roztopić razem z mlekiem w kąpieli wodnej. Ostudzić. Wymieszać z jajkami i roztopionym masłem. Sypkie składniki wymieszać razem i dodać do masy jajecznej. Na końcu dodać dżem i czekoladowe łezki (do zapiekania). Przełożyć do foremek do 2/3 ich wysokości. Piec około 20 min. w tem. 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 02.07.2011 19:57
poezja smaku,,wyśmienite
Beatris 20.05.2011 17:25
Mam niestety słabość do czekoladowych ciast.
Ania56 13.05.2011 11:12
bardzo dobre i proste w wykonaniu
Natalia/tubisiek 07.05.2011 14:12
dla mnie super!
Angelika10 14.03.2011 00:55
Super !
alaaa 02.03.2011 20:15
superowe
hastalavista 24.02.2011 01:43
muszą być pyszne :)
ilka_86 23.02.2011 19:59
bardzo ładne te Twoje babeczki:)
Jaheira11 19.02.2011 19:48
wyglądają świetnie- pycha:)
Neetka90 12.01.2011 19:12
wygląda naprawdę apetycznie
Neetka90 27.12.2010 19:52
wyglądają smakowicie . ;)
MAR3STA 06.12.2010 14:57
piękne!
Kasia77
Kasia77 29.11.2010 12:42
Apetyczne:-)
bami 16.11.2010 01:15
Wyglądają niezwykle smakowicie :) słabość do czekolady nie jest dobra :P
aisoglam 16.11.2010 00:06
Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak