Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchew i cebulę obrać , zetrzeć na najmniejszych lub średnich oczkach tarki, jak kto lubi. Dodać jajka, mąkę , otręby owsiane lub pszenne, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, najlepiej oleju słonecznikowym.
Placki podawać na liściach sałaty, polane sosem przygotowanym z jogurtu wymieszanego z solą, pieprzem, odrobiną kucharka oraz drobno startym czosnkiem. Posypane ulubioną zieleniną. Polecam rzeżuchę.
Przepis na te placki pochodzi z czasów mojej wielkiej przygody z kuchnią wegetariańską. Placki smakują inaczej niż tradycyjne, są lekko słodkie, ale zapewniam, że bardzo pyszne.
Dodatek marchewki sprawia , że nigdy nie ciemnieją i zawsze wyglądają apetycznie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Faktycznie inaczej Trzeba spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    wyglądają przepysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakuj

    bardzo kolorowe :) na pewno pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    lubię dobre pomysły na placki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !