Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka w sosie jogurtowo-grzybowym - dietetyczny!!

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża
papryka mielona
sól
jogurt naturalny
pieprz
koperek świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka w sosie jogurtowo-grzybowym - dietetyczny!!

Porcja dla jednej osoby

Pierś umyć, pokroić w kostkę, wymieszać dokładnie z papryką, pieprzem i solą, odstawić do przegryzienia się.
Grzyby ugotować z ok 1,5 szklanki posolonej wody, pod koniec gotowania dodać odrobinę pieprzu. Grzyby wyciągnąć z wywaru i pokroić drobno.
Mięso wrzucić ma zagrzaną patelnię i piec BEZ TŁUSZCZU aż do ścięcia się mięsa. W międzyczasie dodać grzyby. Kiedy mięso już się zetnie, dodać wywar z grzybów i chwilę podusić. Na końcu dodać jogurt dla zabielenia i zagęszczenia potrawy.
Posiekany bardzo drobno koperek dodać na samym końcu już po zdjęciu z ognia.
Bardzo dobre danie na obiad. Można podawać z ziemniaczkami, chlebem lub bez dodatków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 16.01.2013 08:10
świetny;)
iwona332 23.02.2011 10:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak